Když se randění promění v astrologickou detektivku: Lov za perfektním partnerem přes datum, čas a hvězdné souřadnice. Toť Ascendent

,,Tak jsem se jednoho muže zeptala, v kolik hodin se narodil, on zvedl ruku a řekl Platím,“ pověděla jedna známá. Tak takhle prosím ne. Ano, my se teď nebudeme zaobírat tím, jestli je to Vodnář nebo Štír. My půjdeme dál a pokusíme se v tom udělat ještě větší chaos.

Jednotlivá znamení ovládá Ascendent. To je takový východní bod horoskopu, který významně ovlivňuje naše chování na veřejnosti a jaksi modeluje povahu našeho slunečního znamení. A jak takový Ascendent u druhého zjistíme? Jednoduše. Místo a čas narození.

Přes abnormální nároky další známé konečně někoho potkala. ,,Já ti nevím, ale Pepa je jinej. Třeba Bob byl stejné znamení, ale tenhle je prostě jinej!“ ,,To je kvůli ascendentu,“ řekla jsem. ,,Ascen-co?“ ,,No prostě díky tomu zjistíš, které další znamení ho ovládá. Stačí vědět místo a čas narození.“ Jelikož byl Pepa docela čerstvý objev a nechtěla se hned projevit jako blázen, musela na to jít oklikou. ,,Jé bude za deset pět! Od této doby za šest měsíců slavím narozeniny,“ rozpačitě polkla a podívala se na Pepu, který hledal matematický koeficient. ,,Hm, no vidíš, to já bych slavil o patnáct dnů, sedm hodin, tři minuty a čtyři měsíce později.“ Trefa!

Tak si jednoho dne našla vzorec pro výpočet Ascendentu. Vše potřebné do kolonek vyplnila a zobrazil se Ascendent v Býku.

Dle Ascendentu dokonce zjistíte nejenom charakter v pozitivních i negativních rovinách, ale také osud. Prý.

,,Hm. To jsem zvědavá na ten charakter – konzervativní, uzavřený v citech, mlčenlivý, sklon k filosofii, vědě, umění, krásný hlas, zahradnictví…“ při pročítání se podívala na Pepu, jak si zaujatě čte noviny o aktuálním stavu na burze a pak si ho máte představit v montérkách, jak zasazuje strom?

Očima sjela na řádek osud. Věrnost, majetek, úspěch v povolání… je to snad sen? Pak si sjedete o centimetr dolů a sen o růžovém životě vám tak trochu zmizí – v dnešní době se dočtete ale fakt všechno, třeba i to, co se stane, když se v něm Ascendent poškodí. ,,Jak jako poškodí?!“ Při poškození: zlé procesy, intimní cizoložné poměry, neštěstí, ztráta jmění, spory s příbuznými, nevěra v manželství. ,,Aha? Jak jako mám vědět, jestli je Pepa poškozenej?“ A aby to nějak fungovalo, musíte ještě navíc zjistit, ve kterém stupni se Ascendent nachází. Tak se znovu podíváte, jak vám ten Býk přesně vyšel. ,,Hm, hm, je desátý, tudíž spadá do prvního zařazení“. A co se dočtete? Zkoumejte Venuši! Převládá zde dobrý intelekt, tvrdohlavost, možnost dědictví, dobrý společník. Ale při poškození Merkura hrozí převládnutí špatnými vlastnostmi znamení. ,,Jaká zase Venuše? Jaký Merkur? What?“

Ve finále je asi nejlepší se na to vykašlat. Ono pro pořádek – bylo by dobré si u dotyčného zjistit, jaký Descendent se v něm pere, to, abyste právě věděli, jaké typy lidí a vlastnosti přitahuje. Ale o tom zas někdy jindy.

#fejeton #humor #astro #takeiteasy #nadsazka

text byl napsán v rámci projektu Akademie žurnalistiky a nových médií, která spadala pod vydavatelství Czech News Center a.s., autorka udělila svůj souhlas k jeho publikaci.

KOMENTÁŘ

Discover more from ANNETTEMAG

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading